U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bewegen

Leren

Groeien

Ieder mens verdient een kans om zich zo

optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen!

 

Gevolgde opleidingen en cursussen

HBO Pedagogische Academie

• Montessori opleiding

Opleiding Metamorfose Massage

• Specialist Nieuwe Leerstrategieën

Bal-a-Vis-X

 BrainGym 

• Psychomotorische Kindertherapie Le Bon Départ

• Reflextherapie bij neuro-ontwikkelingsvertraging - INPP

• Bodymap Trainer

• Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie - MNRI

• Rhythmic Movement Training - RMT

• Quantum Reflex Integration

• Pre- and Perinatal Education

 

Daarnaast neem ik met grote regelmaat deel aan workshops, lezingen en deskundigheidsbevorderingen over thema's die gerelateerd zijn aan mijn werk. Ik maak deel uit van intervisiegroepen en neem deel aan oefendagen en nascholingen met collega's uit het hele land.

 

Over mij

Mijn naam is Wil van Kessel (1961) en ben begin 2013 gestart met een eigen praktijk. 

Ik startte in 1983 met veel plezier mijn loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs. Vanaf het moment dat ik met kinderen ging werken werd ik gegrepen door de kracht en wijsheid die kinderen in zich dragen. Ik leerde al snel dat helaas vele kinderen niet altijd de mogelijkheid hebben om hun eigen talenten te ontwikkelen of te gebruiken. Ik kreeg in die tijd extra taken in het begeleiden van kinderen die speciale aandacht nodig hadden, o.a. op sociaal-emotioneel gebied en gedragsproblemen. 

Ik ging verder op zoek naar manieren om kinderen te kunnen helpen in hun ontwikkeling en volgde de opleiding Psychomotorische Kindertherapie bij Le Bon Départ. Het viel mij op dat kinderen opbloeien bij persoonlijke aandacht, een positieve benadering en een stimulerende aanpak. Daarbij heb ik gemerkt dat er in heel veel kinderen méér potentie zit dan vaak op het eerste gezicht wordt gezien.

Ik heb mij vanaf juni 2013 gespecialiseerd in Neuro-senso-motorische Reflexintegratie, en werk nu met zowel kinderen als volwassenen. De methodes die ik gebruik zijn oa. Masgutova Reflex Integratie (MNRI), Rhythmic Movement Training (RMT) en Quantum Laser Reflexintegratie (QRI). Met deze therapieën kan ik oorzaken achter fysiek-motorische én sociaal-emotionele problemen aan de basis aanpakken, bij zowel volwassenen als kinderen. 

 

Therapieweek

Eenmaal per jaar organiseer ik samen met 20 therapeuten van het Svetlana Masgutova Educational Institute (SMEI) een intensieve therapieweek waarbij kinderen volwassenen met ernstige neurologische of fysieke aandoeningen of sociaal-emotionele problemen (ptsd, stress) 5 dagen lang, 6 uur per dag therapie krijgen volgens de Masgutova Methode. 

Lees meer over de therapieweek in Nederland: Family Conference

 

Opleidingen voor professionals

Naast het werken met kinderen organiseer ik samen met externe trainers diverse opleidingen voor professionals.

Voor het Svetlana Masgutova Educational Institute (SMEI USA) ben ik vertegenwoordiger van deze methode in Nederland en België en opleidingscoördinator voor de Masgutova Neuro-senso-motorische Reflex Integratie cursussen in Europa.

Omdat reflexintegratie op zulk diep niveau daadwerkelijk op neurologisch gebied veranderingen opleveren, breng ik ook andere reflexintegratie methodes  naar Nederland: Quantum Reflex Integration (QRI), Rhythmic Movement Training (RMT), Masgutova Methode (MNRI), Bodymap (INPP).

Meer informatie over QRI:

Officiële QRI website in Amerika en het Nederlands portaal voor QRI 

Meer informatie over MNRI:

Officële MNRI website in Amerika, het Nederlands portaal voor MNRI en de Europese site voor MNRI

Meer informatie over Blomberg RMT:

Offciële BRMT website in Zweden en het Nederlands portaal voor BRMT

Sinds 2016 zijn alle opleidingsactiviteiten van De Kleine Parel erkend en geregistreerd als Kort Beroeps Onderwijs via CPION en CRKBO. 

 

Cursussen voor jonge ouders

Het is geweldig om te zien hoe een pasgeboren baby zich ontwikkelt. Het tempo van die ontwikkeling is voor elke baby anders. Soms worden stappen overgeslagen, of laten op zich wachten. In de babycursussen leren ouders ontdekken in welke gevoelige periode en ontwikkelingsfase hun baby zich bevindt. Ouders leren op welke manier zij de neurologische, sensorische en motorische ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren.

  

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?